Peters gårdost – en single-farm råmælks gouda-ost / En helt unik, håndlavet gårdost

Peters prisvindende gårdost er en helt original og særlig specialitet. Hans single-farm gouda ´Boerenkaas´ fremstilles af rå komælk, og dét kan man smage.

* Osten er en håndlavet gourmet gouda fremstillet af eksklusiv og nærende rå komælk for at bevare flest mulige smagsnuancer. Den er fyldig og cremet med en delikat aroma, og den har masser af små krystaller i de vellagrede oste (Peters Grand Cru).

* Peter og hans familie har en charmerende, lille gård i den østlige del af Holland. Her nyder 90 fritgående køer livet på markerne og leverer råvarerne til produktionen.

* Boerenkaas betyder gårdost eller bondeost og er en officiel certificeret og beskyttet GTS (Garanteret Traditionel Specialitet): alle oste skal fremstilles på gården af upasteuriseret mælk – udelukkende fra gårdens egen fritgående køer.

* Modning og lagring af ostene foregår på gården på træhylder i deres særlige modningsrum – i minimum 2 måneder op til helt 2 år.

* Saltindholdet er væsentligt lavere end i de fleste fabriksoste.

* Ost smager allerbedst ved stuetemperatur, hvor alle smagsnuancerne for alvor kommer til sin ret. Så tag så vidt muligt osten ud af køleskabet en times tid før servering.

 

VARENR.  PRODUKT NAVN LAGRING PRODUKTARK
1121 Peters gårdost Mild > 2 måneder Produktark
1131 Peters gårdost Mellemlagret > 4 måneder Produktark
1151 Peters gårdost Lagret > 10 måneder Produktark
1161 Peters gårdost Grand Cru > 1 år Produktark
1171 Peters gårdost Brokkel > 2 år Produktark
1122BU Peters gårdost Bukkehorn > 2 måneder Produktark
1122BR Peters gårdost Brændenælde > 2 måneder Produktark
1122KL Peters gårdost Stenkløver > 2 måneder Produktark

 

 

Vores produkter